zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

deliberte kedi servisi

Dün zıpır'la böyle bir sekme yapalım diye konuştuğumuzda bu kadar acil lazım olacağını düşünmemiştik. Halbuki sokak kedisi Ata arka patilerinden birini kullanamadığı ve sürünerek hareket ettiği için gece misafirimizdi. 


https://twitter.com/#!/zipirhayvan/status/147024506584702976


İşte Ata bu kurtarmaya gittiğim kedi, bir yerine bir şey olmasın diye dikkatlice tutarak eve getirdim. Hayvanları kısıtlamayı sevmem, yürümesindeki soruna bakayım diye bıraktım, beyefendi çıktı koltuğa uyudu. Buraya kadar her şey güzel, kedi mırlıyor falan. Bir ara burnumuza kötü bir koku geldi ama hayvan zaten çok süper kokmuyordu dönüp kendisini yalayamadığı için, sonra gece 12'yi vururken bir baktık ki altına işemiş bu! Altına işeyen ne kadar hasta olursa olsun işediği yerin üzerinde uyumak istemez, diyelim istedi, o zaman da mır mır mırlamaz. Bakışıp öpücükler gönderirken bu bir güzel salmış, biz de anlamamışız. 


Bunu fark edince koltuğa işemekten tutukladım Ata'yı, beyefendi hala mır mır mır, keyfi yerinde. Ben ise hayvan farkında olmadan işediğine göre eyvaah durumu çok ciddi, sinirlere bir şey olmuş olmasın diye endişelere gark oldum. Sabah kalktığımda Ata hala çok mutluydu, kaba serdiğim hasta bezine çiş yapmamış görünüyordu, zaten koltuktaki meblağı düşününce gerek duymaması çok normal... Neyse, mama yedik (ayrı ayrı) tuttum patiden veterinerimize götürdüm. Hemen röntgen çektiler. 


Sonuç: Ata'nın sol bacağı dizin dibinden kırılmış ve esas bomba ise Ata'nın kuyruğu çıkmış! Hayvancık ondan işediğinin farkına varmamış. Yapılması gereken iki ameliyat Ata'yı bekliyor. Hem kırık için hem de çıkan kuyruk kesilecek. Sordum, kuyruksuz da gayet mutlu yaşarmış, dengeyi sandığımız kadar etkilemiyormuş. Bizim veteriner bu tip ameliyatları yapmıyor, hemen hocasını aradı. İki ameliyat için 600 lira demiş sokak kedisi olduğu için, ameliyatlarda para önceden verilir. Veterinerimiz müthiş bir insan olduğundan dolayı bize kredi açtı, Ata'yı hocaları Suphi Erdem Acar'ın (bunu ben de şimdi okudum, sayılı cerrahlardan biri kendisi gerçekten de, http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=22283132) Etiler'deki kliniğine götürdüler (zaten işleri vardı o tarafta ama olsun süper bir şey) daha da süperi ameliyatından sonra Ata'yı kliniklerine geri getirecekler ve 15 ila 20 gün klinikte bakılması gerekecek beyefendinin. Bu kalma ücreti hariç, 600 liraya bacak ve kuyruk sigortalatan Ata'ya pava vermek isteyenler için pamuk eller cebe kedisi vakti. 


Nasıl ileteceğinize gelirse, yolunuzun üzerinde ise Barbaros Veteriner Kliniği'ne bu Ata için diyerek gönlünüzden ne koparsa verebilirsiniz. Beni tanıyanlar veya güvenenler Paypal veya hesap no üzerinden bana iletebilir. Bir şey mutlaka ayarlanır. 


http://www.barbarosveteriner.com/index.html


(Bu servis ekşi sözlük'te açtığım ekşi sözlük kedi servisi ve hatta köpek servisinin devamı niteliğindedir.)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder