zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

kedi bakmanın maliyeti - fakirler için kedi bakımı rehberi =)

Selam hayvanseverler naber? Bu yazımda sizlerle fakirler için kedi bakmanın maliyetini konuşacağım=) Alınmak yok ben de fasfakir ve işsizim.

Zıpır yaa bu kedi bakmak bize ne kadara patlar, param yok pulum yok of kendimi zor geçindiriyorum şeklindeki sorular ve madem işsiz ve fasfakirsin nasıl kedi bakıyorsun tarzındaki yorumlar öylesine çok geliyor ki böyle bir yazı yazmayı uygun buldum.

Bir kedinin temel ihtiyaçlarını karşıladığınız müddetçe, evinizde hayvan besleyebilirsiniz. Ki en temel ihtiyaç da sevgidir. Bunun dışında, evimize ilk kez bir kedi getiriyorsak ilk başta ihtiyacımız olan şeyler kum ve mamadır.

10 kiloluk bir kedi kumu pakedi ortalama 16-18 lira arasında değişiyor. Bir kediye bir ay gidiyor. Kuru mamalar biraz daha pahalı. Profesyonel mamalar küçük ambalajlarda el yakmasına karşın büyük ambalajlarda gayet ekonomik oluyor. 2 kiloluk bir mama, yavru bir kediye yaklaşık 2.5 ay gidiyor. Kedi büyüdükçe iştahı açılıyor elbette. Ancak ortalama olarak şöyle söyliyim, 1.5 yahut 2 kiloluk kaliteli bir kedi maması 40-50 lira civarı geliyor. Ben kendim kilosu 40 liradan bir şey yemiyorum ulan sigigit şeklinde düşünseniz de, kediniz bu mamayı 2-3 ay yiyor. 15 kiloluk profesyonel mamalar 140-175 lira arasında değişiyor.

Bütçeniz benim gibi elverişli değilse, paranız kendinize zor yetiyorsa, ancak kedinize de dandirik mamalar yedirmek istemiyorsanız ucuz ve yerli üretim olan mamalara yönelmenizi tavsiye ederim. temizmama.com dan sipariş verebilirsiniz. Sözgelimi, 15 kiloluk micho kedi maması 50 liraya geliyor. Hem kendi kedinizi, hem de sokak pisilerini doya doya besleyebilirsiniz.1 kiloluk paketi de sanırım 4 lira filan. Üstelik market mamaları gibi içinde kedilere zararlı çer çöp de yok.

Peki zıpırcığım, kumu aldık mamayı aldık. Bunları nereye koyacağız biz. Kap almadık? Kedi kumunu evdeki leğenlere, plastik sebzeliklerin çekmecelerine vs. koyabiliriz. Tabii kalitesine göre fiyatlar değişiyor, ancak 5 liradan başlayan fiyatlarla kedinize kum kabı da alabilirsiniz. Kumu dağıtmayacak özellikte ortalama bir kedi kumu kabı 15 lira. Kediler için çok şirin, çok cici mama ve su kapları var. Ancak evde kullanmadığınız plastik kaseler, atmayalım belki lazım olur dediğimiz yoğurt kapları dondurma kapları vs de kedilerimiz için su ve mama kabı olarak kullanılabilir. Yine kedimize bir taşıma çantası almamız gerekirse, internetten 15-20 lira civarında bir fiyata taşıma çantası alabiliyoruz.

Peki bu yavrumuzun aşısı maşısı bilmemnesi? onlar ne olacak? Evet bunlara geliyorum.

Yavru kedilerde aşılama şöyle oluyor. İlk götürdüğünüzde 1. karma aşısı oluyor. 21 gün sonra 2. karma aşı ve ondan 21 gün sonra da kuduz aşısı oluyor. Daha sonra, aşılar senede bir kere şeklinde devam ediyor. Paranız pulunuz yoksa da kedinize kuduz aşısını yaptırmakla yükümlüsünüz. Belediye veterinerleri kuduz aşısını ücretsiz yapıyor. Ancak kedi karma ve kuduz aşılarının bir veteriner kliniğindeki fiyatı 35 lira. Parazit ve kist aşıları ne kadar o konuda fikrim yok. Kist aşısını ocak ayında yaptıracağım. O zaman bilgilendiririm.

Peki bu yavrucuk hasta olursa? Veteriner muayene ücreti 50 lira. Verilen ilaçlar ne kadar, İzmit ve Kırklarelinde gittiğim çeşitli veterinerlerde, tablet başına 5 lira alıyorlar. Söz gelimi kediniz üşütmüş, bir antibiyotik verdiler 4 tane hap, tanesi beş liradan 20 lira. bir hapı bütün vermiyorsunuz zaten. genelde dörde bölünüp sabah akşam veriliyor. Bir tane hap 2 gün gitmiş oluyor.

Kedinize asprin vs vermeye kalkıp hayvanı öldürmeyin zira insan ilaçları hayvanlara zehir etkisi yapıyor. Veterinerin tavsiye etmediği hiçbir şeyi kullanmayın.

Bir ev kedisi aslında bedavadan biraz daha pahalıya denk geliyor. Bir aylık abur cubur paramı yemediğimde, kedime gayet güzel bakabiliyorum. Gönül ister ki bir işim olsun, profesyonel mamalar alayım vs. Ancak adım hıdır elimden gelen budur ulan! Ninja da halinden hoşnutsuz görünmüyor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder