zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

Kedilerin Ağız Kokusu

Merhaba herkes,

Kediler, köpekler ve diğer hayvanlar konularındaki yazılarımı tez vakitte buraya taşıyacağımı duyurmayı bir borç bilirim.

Kedilerin ağız kokuları sağlıkları ile ilgili bir sürü ipucu verir, diş çürüğü, diş taşı, böbrek yetmezliği gibi sağlık problemlerinin göstergesi olabilir. Benim bahsedeceğim ise bambaşka bir şey, kendi kokularını kendi kokuları yapan ağız kokusundan bahsediyorum, kötü bir kokudan değil. Tüylerinin mirnoş kokusu gibi, bir nevi:

şüphesiz ki pek çok kedi sahibini hipnotize eden kokular bunlar. yolda yürüyen bir insan ve o an sokakta dolanan bir kedi için böyle bir etkiden bahsetmek elbette doğru olmaz, hatta kendini bilmezlik olur ama evdeki mırnavınızı* düşünün, tüylerine yüzünüzü gömüp kokusunu içinize çekmiyor musunuz? (gerçekten yapmıyor musunuz? bir manyak ben miyim?) peki ya ağzına gelince? normalde hiçbir hoş sayılabilecek aroma içermeyen, en iyi ihtimalle güzel koku olarak son yediğinin kokusunu alacağınız kedi ağzına ne demeli? siz de aslında iğrenç olmasına rağmen sırf sevdiğiniz, hayatınızı paylaşan bir mırmıra ait olduğu için bu kokuyu duymayı tutkunmuşçasına arzulamıyor musunuz? (bir manyak ben miyim?) burnunuzu dayayıp bu yavrumun ağız kokusu ona özgü diye adeta şevk içinde kedinizin fareli ağzını öpüp koklamıyor musunuz? ben şahsen azı dişini bile öpüyorum ve bir insanda ağız kokusu en tahammül edemediğim şeyken, en ufak bir ağız kokusu karşımdakinden uzaklaşmama ya da kibarca sakız vs önermeme neden oluyorken bir kişinin bile güzel demeyeceği pisilerimin ağız kokusu neden bana bu kadar güzel geliyor? bu nasıl bir etki alanı? acaba hayvanlar koklaşa koklaşa anlaştıkları için bir süre sonra onlar onlara söylenenleri anlarken biz de karşımızdakini tanımayı kokularını hafızamıza kazımaya mı indirgedik? olamaz mı?


3 Şubat 2010 20:07 
Lali Berte / deliberte 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder