zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

Komik Kedi İsimleri

Ya da sadece kedi isimleri. Aslında bakınca çoğu kedi ismi komiktir, özellikle sosyal medyada kedilere verilen isimlerin paylaşılmadığı dönemlerde karşımıza çıkan sokak kedisi sarman Ahmet'i besleyen kadın 'Ahmeet!' diye kediyi çağırdığında tıpış tıpış kadına giden Ahmet o yokuşta hoş anlar yaşatmıştı. Bundan feyz alıp kedim Lali Berte'nin yavrularına Hülya, Şükran, Ekrem gibi isimler verdim, diğerleri (Yumoş)Newton ve (Şirin) Sophia gibi daha makul kedi isimlerine sahip oldu. Parantez içindekiler söylemek istemediğimiz miyavullah gibi M. şeklinde kısaltılıp ismin başına eklenen, genelde aile büyükleri tarafından verilen çoğu utanç verici isimlerden annemin kedilere uygun gördükleri.


Bu kedilere insan ismi verme huyum, kurumasın bence, hastanede en zor anlarımdaki tek arkadaşım Osman ile devam etti. Oda arkadaşlarından birinin eşinin adının Osman olması ise neşe kattı odaya. Düşünsem insan ismi verdiğim daha çok kedi çıkar. Bu arada o ilk isimlerden şimdiki kedilerimde de var. Lali Berte'ninki Emine'ydi mesela, Çakır Emine'den, şimdiki kızım doğum günü hediyesi olduğu için ilk adı Hediye, oğlumunki bazı mal mal davranışları nedeni ile Kemal falan... Pırtık'ın durumu biraz daha karışık, önce Kıvanç Pırtık Tatlıtüy'dü, sonra Ahmet Pırtcebe Alptemoçin oldu falan... Neyse.


Sözlükte açtığım kedi servisinden sahiplendirdiğim pityss'in kedisi Mırrı'nın isim annesiyim. Mırrı 1 Mayıs doğumlu. 


Kont var bizim burada, sonradan adı Konti oldu, bir de Monti var, Kedi Kara'yı ise unutmam, unutamam. Onun diğer isimleri de Siyah İnci ve Neşe Karaböcek'ti, muhtemelen ve umarım kedi cennetine gitti.


Punky. sonra evi terk edip junkie olmuştu.


Bir de bu var mesela. Sümsümük minicik bir tekir, sonradan artiz olmak için evden kaçtı bence (ben yokken).


Emya var, arkadaşımın kedisi, küçükken Emrah diyemezmiş, Emya dermiş, kedi de biraz şaşkın, dalga konusuymuş derken ismi Emya kalmış.


Komik kedi isimlerine çok güzel bir melek kedi örneği: 


+ 3 gün önce trafik canavarına kurban verdiğimiz Dötdöbek'in ismi mesela. (02.11.2010 11:42)


+ bir de bulup sahiplendirdiğim Mikser vardı komik isimli, her tarafı sürekli karıştırdığı için mikser koymuştuk adını. (02.11.2010 11:44)


Son olarak şöyle bir ekte bulunmak istiyorum:


Bana kedi diyeni tırmalarım!


Avasas'ın dediğine göre geçmiş günlü bir Cumhuriyet gazetesindeki karikatürden bir replik.
 'şu an tarihini hatırlayamadığım geçmiş günlü bir cumhuriyet gazetesindeki karikatürden bir kedi repliği. bu kelamı eden muhterem kedi şöyle uzun boylu, bıyıklı ve takım elbise giymiş bir kediydi. arkasından da kocaman kuyruğu sarkıyordu.'


http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=7000009


 Bu da konu hakkında benden: 


+ tam bir kedi beyanatı, e onların da isimleri var, biri size insan dese hoşunuza gider mi? bana adımla hitap edin demez misiniz?  (01.02.2010 22:50)


Şimdilik bu kadar.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

cihan dedi ki...

çok güzel kedi isimleri var.


kedi isimleri

Yorum Gönder