zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

Yamuk Davası ve Ufuk Günaydın

Yamuk'u hepimiz tanıyoruz. 5 kişi birleşip kediye girmek başlığında nasıl öldürüldüğünü de hepimiz ya da boş bulunup izleyenler gördü. Zihnimize kazındı vahşet. Ne oldu? Gelen tepkilerle çoğunlukla uygulanmayan para cezası, ki çok yetersiz, alındı, Ufuk Günaydın serbest bırakıldı. Sonra ne oldu? Hayvanseverler yetmez dedi, olayı mahkemeye taşıdılar... Bu Türkiye'de bir ilk bildiğim kadarıyla. Sonrasında ne oldu bilemiyorum, sonrasında benim hayatım bulandı. Vaktiyle o başlıkta neler karalamışım:


+ o tekmeyi koyan şerrefsiz keşke düştüğünde kafasını patlatsaydı da kan ondan aksaydı! o kadar içten bir şekilde söylüyorum ki bunu, sonra gelmeyin hümanist deliberte nerede diye. insan mı lan bu? düştüğü için kedinin kafasını üzerinde zıplayarak patlatan, o kanı kaldırıma döken insan mı lan? elime geçmesin suratına duvara sürte sürte parçalarım, söyleyecek kelime yok bunun gibilere, bu nasıl bir sosyopatlık?!! 4 dallama da geçmiş izliyorlar! ben arkadaşlarının kafasını o şekilde patlatmış olsam bana da gel gel hacı sakin ol diye arka çıkacaklar mı? kedicik belli ki esnafın beslediği değer verdiği, kutudan naylondan yağmurda ıslanmasın diye ev yaptığı bir munis hayvancık. uyandırıyorsun, elindeki pitbul bile senden daha insan! o pitbul da böylesinin elinde nasıl tutulur, nasıl izin verilir bir muamma, köpekler sahiplerini örnek alırlar, ne işi var bu saykoda böyle bir köpeğin?

böyle bir canilik, sosyopatlık nasıl sicile işlenmez? şu videoyu izleyen kimse demesin insan ölüyor sen hayvanın peşindesin, bu hayvan kadar can olabildiniz birine? değer verdiğiniz bir hayvan sokak ortasında evinden çıkarılıp öldürüldüğünde bunun bir caydırıcı bir cezası olsun istemez miydiniz?

böyle bir olayı 5 kişi birleşip kediye girmek diye lanse etmenin de ancak bir sinir krizi sonucu vuku bulmuş olmasına inanmak istiyorum.

esnaf o cani herifleri görür de bir an önce bulunurlar ki, ki o zaman elime geçmesinler. müebbet tecrite tıkılasıcalar!

delirmekle kalmayın, faks mı çekiliyor telefon mu açılıyor, ne gerekiyorsa yapın. madem öyle biz tepkisiz kalamayanlar da ne kadar kişi isek birleşip faksa girelim! yeter be!

(11.10.2010 13:44)



+ izmir emniyet müdürlüğü basın halkla ilişkileri aradım en son mail atmak ile yetinmeyip. ellerine çok sayıda mail geldiğini, bilişimin harekete geçtiğini söylediler. sanırım şu an yer tespiti yapılıyor. dua etsinler ki önce emniyet bulsun onları.                                                                                                          
                                                                                                                                          (11.10.2010 16:33)


Sonra Ufuk Günaydın hakkında da bir şeyler karalamıştım elbette:

+ bu sosyopat hakkında yarın savcılığa suç duyurusunda bulunulacakmış. zaten cezasını 300 türk lirası olarak ödemiş birisi için savcılığa suç duyurusunda bulunmak sadece sembolik bir tepki çekme eylemidir sonuçta. dikkat çekilmesi gereken ise zanlıyı değil olayı odağa oturtarak bu tüyler ürpertici olayın tekrarlanmaması için beraberce büyük bir adım atmanın ivediliğidir. zanlının yarın öbür gün içimizden herhangi birini aynı sosyopatlıkla katletmeyeceği ne malum? ki seri katillerin çoğunun tarihçesi hayvan katilleri ile başlar. 

burada esas sorgulanması gereken bu davranışlar sahibi birisinin elini kolunu sallaya sallaya -bir süre sallayamayacak muhtemelen- aramıza salıverilmiş olmasıdır. hayvanları koruma kanunları bu kadar, yani yok derecesinde ve elbette ki yetersiz olunca bu olaya duyulan nefret kolay dinmeyecektir elbette. bu kadar tepki gördükten sonra hayvan haklarına dair kapsamlı bir yasa çıkarılmasına ve yaptırımı yüksek ceza uygulamasına geçilmesi için bir vesile olur diye ümit ediyorum ki bence olur ve olmalı.

böyle bir yasa ile kedinin helvasından ve katilin sosyete olduğundan bahseden arkadaşlar da incelemeye alınmalı. sizin arkadaşınız katil oldu gerizekalılar, sosyete değil!

Burada sevgili amethyst'in entry'sine yönlendirme yapmışım:

videoyu izlemedim, fena olmamak icin izleyemiyorum. arkadaslarin yazdiklarindan ne oldugunu anlayabiliyorum. sokak hayvanlarina zulum etmenin cezasi,Kabahatler Kanununda duzenlenir turkiye'de. yani, sokakta laf atmak, yere tukurmekle ayni para cezasina sahiptir. (bir ülkenin geri kaldığını anlama yolları) ceza kanununda degil. bu yuzden, hayvan haklari savunucularinin uzunca bir suredir cabasi olan, bu konunun meclise tasinip, ceza kanununda duzenlenmesi talebine destek vererek, bir sekilde, hic degilse mail yoluyla, desteklediginiz siyasi gorusun temsilcilerine [chp, akp, bdp vs] bu konunun ciddiyetini ve acilen meclisten gecirilerek ceza kanununda caydirici yaptirimlarla duzenlenmesi gerektigini ifade ediniz... 

burada her meslekten ve her siyasi gorusten/kultur altyapisindan insan var. her memleketten insan var burada. ogretmenseniz, ogrencilerinizle bu konulardan bahsediniz; ingilizceciyseniz, hayvan haklari ve gelismislik hakkinda essay yazdirin, kasabada ilkokul ogretmeniyseniz, cocuklarla aktivite yapin bu konuda; bayramda, haftasonunda, ailelerinizi ziyaret ettiginiz zaman, yerel halkin disinda kalip odaniza kapanmadan, hayvanlara zulm hakkinda olabildigince insanla konusun. bindiginiz taksinin soforuyle sohbet ediyorsaniz, bir sekilde guzellikle hayvanin da insan yavrusu gibi can tasidigini anlatin. lisede veya universitede ogrenciyseniz, insiyatif alin ve bilgilendirme amacli stand kurun. okulda hayvan haklarini tesvik etmek icin cevrecilerle isbirligi yapin. diger ogrencilere olani biteni anlatin, ne yapabileceklerini anlatin. 

sohbet, insan icine karismak, insani bir seylere dahil etmek, onu bilinclendirmek icin en gecerli yollardir. hic bir sey yapamiyorsaniz bile o insanlarin belki fikrini aydinlatacaginiz, belki daha once hic kafasini kurcalamamis bu konuya dikkatini cekeceginiz icin bile faydaniz olacak. 

bornova'nin esnafi tanir, gorur bence bu hastalari. pitbullu kac kisi vardir bornovada? hedef gostermek falan degil, kimse yanlis anlamasin. veya, evet hedef gostermek. cunku eger bu tip vahsetlere karsi isbirligi yaparak tepki veremezsek, suclulari hakkinda gereginin yapilmasi icin enformasyon akisi saglayamazsak, bu gezegende can cekisen her canlinin sorumlusu da biziz.

bornovali esnafa bu videoyu, gerekli uyari yapilarak gonderebilecek arkadaslar var ise, bornovada yasayan/okuyan arkadaslar var ise lutfen ama lutfen mudahil olsunlar.

sessizlik de suca dahil olmaktir.


                                                                                                                                           11.10.2010 23:40)

+ "aynı kişi birkaç hafta önce özkanlar migrosun önünde benim baktıgım yavru kedileri parcalattırarak öldürmüştü :(("
'-btl c'rebal

http://www.facebook.com/events/109691115761649/ 

hiçbir kötülük sonsuza kadar saklı kalmıyor, değil mi?
(12.10.2010 10:54)

Hiçbir kötülük sonsuza dek saklı kalmaz.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder