zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

asilar/damlalar hakkinda


merhaba kocakafali kediler


ben seda, bi pasa kedim var ismi pamuk. ponpon kuyrugu koca kafasi ve pembe burnu, bembeyaz tüyleri siyah lekeleri olan bir kedi.

8bucuk 9 aylik bir tosun kendisi, dun veterinerimize asi olmaya gittik, kuduz asisi ve ic-dis parazit asisini bir seferde yapti. veterinerde huysuzlanan bebegim hic huysuzlanmadi, iki kulaginin arasina da damlasini damlattilar ve bizi eve yolladilar.

bir sure sonra(takriben 1 saat) ustune cikmayi ve orada yatmayi cok sevdigi dolabin ustunde otururken birden agzindan beyaz beyaz akintilar gelmeye basladi, tukurur gibi, saskinlasti ilk once, dolaptan atladi kosturmaya basladi, bir sure agzindan akintilari devam etti, sonra duruldu, gozu segirmeye basladi, tik tik tik bir sure de gozu segirdi. tabi ben panik bir sekilde arkasindan kosturuyordum bir sey olacak diye korkmus bicimde.

sonra ikinci kez geldi akintilar. oldugu yerde kaldi bu sefer. sonra agzini sildim yanima yatirdim. arkadaslarimi aradim veteriner arkadaslari ile konustular. nedenleri arasinda 2si mantikli geldi.

1. oldugu asi sirt kismina yapildigi icin, asi olduktan sonra evde yaladi tabi vuucudunu, yaladigi yerde asi kalintilari olabilirdi, ve onlari yaladigi icin bu sekilde bir sorun cikti.

2. kulaklari arasina damlatilan damla ensesine filan akti, onu yaladigi ya da patisini islatip kafasina goturdugu anda patisine gectigi, yine patisini yaladigi icin bu sorun cikti.

bilmiyorum baska nedenleri var mi? ama kusma gormedim gece boyunca. tuvalete de cikmadi ciksa ishal mi degil mi anlayacaktim ama cisini yapmis ondan herhangi bi renk ya da koku degisikligi yoktu.

eve gittigimde tekrar kontrol edecegim. bu olaydan sonra cikardigim dersler:

1. gec vakitte sorun ciktiginda vs. elimde veterinerin cep telefonu numarasi yok, bulundurmam gerekiyor.

2. daha az panik yapmam gerekiyor.

ve belki de 2 asiyi birlikte yaptirmamam gerekiyor, ne dersiniz?

daha dikkatli olmalara. miuv!





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder