zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

çok zor değil...

Malum buz gibi bir gece geçiriyoruz, peki ya sokaktaki hayvanlar?

Onlar için yapabileceğimiz çok basit bir şey var, dışarıdaki su kaplarının üzerindeki ince buz tabakasını çıkarıp azıcık sıcak su eklemek ve birkaç damla zeytinyağı damlatmak.

Karda su ihtiyaçlarını karşılıyorlar demeyin, dilinizin buza yapışacağını bile bile yeri yalar mıydınız?

Evinizin, oturduğunuz yerin etrafında su kabı yoksa en azından bu tip havalar için bir tane koyun, dışarıdan gelen tüm kediler önce suya koştu bugün.

Mama da ayrı sorun oluyor, sanırım son kötü gün salamını çıkaracağım bu ara, mamalar kara batıyor ıslanıyor yenmez hal alıyor, mümkün olduğunca kapları yukarı koymaya çalışsam da üzerlerine kar yağıyor, en son verip başlarında bekledim, burunlarının dibini görmeyebiliyorlar.

Veee eğer yapabiliyorsanız, ben bir nevrotik ve bir cadı kediye rağmen yapıyorum, evinizi bu soğuk günlerde biraz fazla kedi kapasiteli çalıştırın. Bende iki sokak lalesi var mesela, biri geçen karda donma tehlikesi geçirdi, zaten şimdi kenarda fosur fosur uyuyor. Diğeri de başka bir köşede fosur fosur uyuyor çünkü bu hayvanlar donma korkusu ile dışarıda uyuyamıyor. Bu havada evinize alacağınız kediler de fosur fosur uyuyacak sıcakta olmanın getirdiği rahatlık ile...

Yapabilir misiniz?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder