zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

sokak köpekleri

aşık olduğum, kıskandığım, bazılarını gözümden sakındığım ve elimden geldiğince beslediğim canlar onlar. fakir binsan olduğumdan elimde mama poşetleri ile sokak sokak gezemiyorum. ama gördüklerimle yemeğimi paylaşırım, hiç çekinmem. ilk kez karşılaştıklarımla bile. bazen, itilip kakılmaya alıştıklarından ben sevmek için elimi uzattığımda ürküp kaçıyorlar. korkma sevicem sadece deyip onların hizasına eğilince gelip kendilerini sevdiriyorlar.

bazen yanımda yiyecek bir şey olmuyor. öyle ıssız bir sokaktan geçerken karşıma çıkıyorlar. "meraba köpek" diyorum. eyvallah bacım der gibi kafalarını yana eğip selam veriyorlar. dar bir kaldırımdan geçmeye çalışırken yana çekilip yol vereni oluyor. bir kere, hastayım böyle bayılacak gibiyim. üst gecidin merdivenlerini çıkıyorum. bir allahın kulu da yok çevrede. bir sokak köpeği geldi takıldı peşime. ben merdiveni çıktıkça çıktı. ben durunca durdu. resmen refakat etti bana. tanımadığım bir köpek hem de.

hayvanlar iyi niyetinizi sezer gençler. onları seviyor musunuz, nefret mi ediyorsunuz, korkuyor musunuz hepsini anlar. bir hayvana yalan söyleyemezsiniz. dolayısıyla hayvanceyiz kuduz filan değilse, durduk yere gelip sana saldırmaz. özel olarak insanlar tarafından saldırmaya eğitilmiş kötü muamele görmüş köpekler sahipli olsalar da saldırırken, sokak köpekleri son derece insancıl ve sakindir.

ilk fırsatta taş attığın, tekmelediğin, kovaladığın, kötü davrandığın hayvanları "ama bana saldırdı, yolumu kesti" diye belediyeye şikayet edip muhtemelen zehirlenmelerine, ücra bir ormana atılıp açlıktan birbirlerini yemelerine, ödeneği olmayan ve mahallenin kedili köpekli teyzesinin cebindeki son kuruşuna kadar vermesine rağmen yetişemediği, aç ve zor durumda kalacağı bir barınağa gönderilmesine neden olacaksın bir de. o sokakta bir şekilde ona bakan, benim gibi onu besleyen, ona arkadaş olan birileri vardır.

onlara iyilik yapmıyorsunuz, bari gölge etmeyin. başka ihsan istemez.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder