zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

Ata pata pata


Burayı takip edenler Ata'nın durumunu ve neler atlattığını aşağı yukarı biliyor. Bilmeyenler için Ata'nın biyografisi şöyle:
Kedi evinin oradaki taş çatlasa 3 4 aylık munis sarmanımızdı Ata, her sarışın gibi munis, tatlı, o da beni seviyor...

Bir gece kedileri beraber beslediğimiz arkadaşım panik içinde beni aradı, 'Ata ayağa kalkamıyor hastalanmış, bir şey olmuş,' dedi. Saat veteriner için geçti dolayısıyla Berte Palas'a yerleşti Ata bey, kutuda sıkılmasın diye çıkardım, kendisi fark etmedi ama şarıl şarıl koltuğuma işedi.

Ertesi gün öğrendik ki Ata'nın hem kuyrukta hem de leğen kemiğine doğru arka bacakta kırık var. O gün veterinerimizin yardımı ile hemen ameliyata alındı Ata, geçmiş yazıları search kısmına Ata yazarak bulabilirsiniz. Şanssızlık şu ki Ata'nın kuyruğu kuyruk sokumundan kırıldığı için tamamen alınmak zorunda kaldı, bir omur daha vücuda doğru kırılsa Ata şimdi felçti.

Ata'nın bacağındaki kırık süratle iyileşti, bu video da ameliyattan iki veya üç hafta sonrasında çekildi, yalnız "minik" bir problemi vardı, çiş ve kaka sorunu, çişini palpasyon ile yaptırıyorlardı, kakası sürekli arkadan damlıyordu, veteriner çişini kakasını kendi yapamayan kedilerin böbrek yetmezliğinden... neyse, Ata her halinde her zaman mutlu oldu, kuyruk gitmiş, bacak tamir olmuş umru değildi, sürekli mır mır mır ve bence Ata'yı bu kurtardı, veteriner arkadaşıma o kadar kötü konuşmuş ki uyutmak gerekebilir deyince gelsin felaket senaryoları.

Ata tüm felaket senaryolarını boşa çıkardı, çişi ara sıra düzeldi sonra yeniden tutuldu, her gün veterinere çişe kakaya kim götürür diye nasıl yuva bulacağımızı bilemedik, Ata mutlu mesut yaşamaya devam etti derken bir de üzerine süper elbisesi geldi iki adet.



Bu müthiş tasarım vücuda giyilen bir elbise ve kuyruk kısmına takılan, içine hasta bezi konan bir keseden ibaret, cırt cırtla yapıştıyoruz, hatta ekoseli gibi pötikareli gibi bir kumaştan yedek elbisesi olsun dedik, terzide o kumaştan başka kalmamış, ince polar, o elbiseyi ben çapraz askılı tasarlamıştım ama Ata omuzlardan askıları düşürüp patiyi çıkarınca eller yukarı donlar aşağı oluyordu. Eskisi gibi yapalım dedik, Ata'nın ince beline bol geldi lastikler, terziye o kadar çok gittim ki elbiseleri düzelttirmek için takılan lastik yeterli gelmedi demeye yüzüm olmadı, Terzi Bender'e çok teşekkür ederim Ata adına, balolara frak diken adam bizim için düdük kedi elbisesi dikti.



Ve en önemlisi Ata bu sırada çişini de yapmaya başladı! Palpasyona ihtiyaç kalmadan boşaltım işlevi yerine geliyordu. Kimse Ata'dan böyle bir iyileşme beklemiyordu, neredeyse 2,5 aydır verilen vitaminler, takviyeler, onlar bunlar işe yaramış görünüyor. Veteriner çişini ve kakasını yapabildikten sonra sokağa da salınabileceğini ve hatta havalar ısınınca salabileceğimizi, sokakta yaşayabileceğini söyledi ama bizim gönlümüz Ata'yı bu durumda tekrar sokağa salmaya razı değil.



Dünyanın en munis kedisi, ısırması yok, tırmalaması yok, mırıldak, sevilmeyi çok seviyor, insancıl, kendi sürünüyor beni sev diye, böyle sarı kedisi olanlar bilir, hamurlarından mı bilinmez genelde çok mırıldak ve munis olurlar, acayip iyi huylu bir kedi türü.

Uzun lafın kısası Ata maddi manevi desteklerle masraflarının bir kısmını karşıladı ama klinikte kalmaya ve her yere çiş damlatmaya -elbise öncesi- devam ettiği için çiş damlatmak için olmasa da klinik için bir masrafı oldu. Pava kısmını halledersek esas soruna geliyoruz, Ata diyor ki:

Bana bir yuva lazım! Hem de bu Mart'ta lazım!

Adayların önceden kedi bakmış olması zorunlu, ince eleyip sık dokuyacağız. Ata'nın dostluğuna ihtiyaç duyan ve ona kucak açacak birileri bir yerlerde mutlaka var.

Kalın mırıldakla,

Berte Kedi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder