zipirinsan. Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS
Post Icon

Direnişte kaybettiğimiz tüm canlara ve Zıpzıp'ın anısına

Direniş süresince pek çok hayvanımız da atılan gazlardan etkilendi ve yaşamını yitirdi. 


Olaylar sırasında bilinen 8 köpek, 63 kedi, 1028 kuş ölümü olduğu kayıtlara geçmişti. 



Direnişin vicdanı olan herkesi öfkelendiren bir başka yüzü oldu bu ölümler.



Bu sayılar bildiğim kadarıyla sadece Gezi çevresi için geçerli. Zıpzıp ve bilmediğimiz daha niceleri bu sayılara dahil değil. Beşiktaş'ın deli gibi gazlandığı o günlerde sokaklarda deli gibi -akıllı insanın harcı değildi zira- baktığımız sokak kedilerini aradım. 

                                                       

Bulamadığımda da saklanmış ve güvende olduklarını ümit ettim, tutabildiğimi evime aldım. Zaman içinde sokakta baktığımız, hepsinin birer adı, tarihçesi olan bu kedişler karşıma çıktıkça da sevindim. Zıpzıp hariç...


Antarktika direniyor!

Zıpzıp'ın gazdan öldüğünü neredeyse sahibi diyebileceğim, benim gibi sokak kedilerini her türlü gözeten doktor arkadaşım söylediğinde sesi titriyordu. Zıpzıp'ın yavrularının ikisi de ayrı ayrı trafik kazasında -dar sokaktan caddeye çıkmak isteyen holding araçlarının altında kalarak- ölmüştü, arkadaşım için de ayrı bir yeri vardı. Kim bilir böyle kaç can gitti?


Açıkçası bu tip durumlarda hayvanları oradan uzaklaştırmak ve yüzlerini gözlerini, gerekirse tüm vücutlarını antiasitli(Talcid, Rennie, Gaviscon) su ile silmek hariç ne yapılır hala bir bilgim yok.



Tüm vücutlarını kısmı özellikle yalanarak temizlenen kediler için geçerli. Üstüme başıma gaz sinmiş, yarı baygın eve gelip yatağa uzandığımda -kendimi gördüğüm ilk yere attığımda- kedilerim gelip yüzümü yalarlardı ve içim acırdı. Kendi tüylerindeki yetmedi bir de benden zehirleniyorlar diye. Öyle ki şöyle bir şey mümkün olsa hepsine maske alacağım:


Ve son olarak 28 Eylül'de hayvan hakları ile ilgili basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınanlar için
hala ve ısrarla:



Pisi: Süreç boyunca arşivinize attığınız veya kendi ürününüz olan her türlü görseli sourcatberry@gmail.com adresine gönderirseniz zaman zaman biriktirip buradan yayınlamayı düşünüyorum.


Gümüşlük'te 4 kedi, 8 köpeğin zehirlenerek öldürülmesini protestodan bir kare

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder